منوی اصلی
درباه وب
موضوعات
آخرین مطلب
پربیننده ترین مطالب
تبلیغات متنی
به گزارش فرهنگ نیوز ، آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید با توجه به اتفاقات اخیر در کشور عراق اعلام جهاد کردند که متن بیانیه ایشان به شرح ذیل می باشد:
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از مرکز خبر حوزه متن سوالات و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:
«احکام پوشش
1- تعریف، جایگاه و فلسفه حجاب
فلسفه حجاب بانوان چیست؟ آیا حجاب با آزادی زنان در جامعه منافات ندارد؟
حجاب برای حفظ شخصیت زن، و جلوگیری از انحراف جوانان، و (ممانعت از) گسترش فساد در جامعه اسلامی است. و همان گونه که اصل پوشیدن لباس برای زنان و مردان منافات با آزادی آنها ندارد، حجاب نیز چنین است.
پایگاه خبری تحلیلی تراز: در یادداشت های گذشته به موضوع تشبّه به کفار و مخالفت رهبر معظم انقلاب با ورود برخی کالاهای آمریکایی و غربی که فرهنگ آمریکایی و غربی را نیز با خود به همراه می آورند اشاره نمودیم. شاید برای برخی سوال شود که وارد شدن یک کالای کم ارزش یا استفاده از یک لباس یا غذای غربی چه اهمیتی دارد؟ آیا مسائل مهمتری نیست که به آنها پرداخته شود؟
با افزایش تبلیغات کشورهای غربی، که بروز شدن انسانها در نوع لباس و مدل موی سر را به دنبال داشت، مردان هم به جمع کسانی که به زیبایی و تنوع علاقه نشان می دهند پیوستند. این ابراز علاقه مردان و پسران خود باعث استقبال از مدل های جدید غربی برای اصلاح مو و لباس شده است. اما آیا این تقلید در مدل های جدید، تعارضی با دستورات و تعالیم اسلام و اعتقادات ما دارد؟ بهتر هست قبل از این نو گرایی توجه به نوع مد و پوشش داشته باشیم تا یه موقع گرفتار مد وارداتی و ترویج فرهنگ بیگانه نشویم. طبق نظر مراجع عظام خامنه ای، مکارم شیرازی، بهجت،استفاده از این تقلید مدل مو اگر ۱- باعث شبیه شدن به دشمنان اسلام و ترویج فرهنگ آانها باشد ۲- بخشی از فرهنگ بیگانگان باشد۳- یا ترویج کفر کافر باشد جایز نیست.[۱]
آیت الله خامنه ای
س: تقلید از مدهاى غربى در کوتاه کردن مو چه حکمى دارد؟
ج: معیارهاى حرمت در این موارد، شبیه شدن به دشمنان اسلام و ترویج فرهنگ آنهاست و این موضوع با توجه به کشورها و زمانها و اشخاص مختلف، فرق مى کند و این امر مختص به غرب هم نمى باشد.
آیت الله مکارم شیرازی
س: اخیراً در میان برخى از جوانان مدل مو و لباسهایى مد شده که از کشورهاى اروپایى و بلاد بیگانه ارائه مى گردد (مانند رپ و غیر) نظر به این که پوشیدن این لباسها و این گونه آرایش کردن عرفاً از مصادیق تشبه به کفّار است آیا شرعاً حرام است یا حلال؟
ج: با توجّه به این که این امور بخشى از فرهنگ منحط بیگانگان است، مسلمانان باید از آن پرهیز کنند و فرهنگ خود را زنده کنند.
آیت الله بهجت
س: آیا پوشیدن و آرایش کردن طبق مد روز اشکال دارد؟
ج: اگر ترویج کفر کافر نباشد، اشکال ندارد، لکن در مقابل نامحرم باید مراعات کنند.
۱- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعا واجب است و عدم شرکت حرام است؟
ج) شرکت درانتخابات نظام جمهورى اسلامى براى افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعى، اسلامى و الهى است.
۲- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟
ج) واجب عینى است.
۳
پرسش
حکم کسانی که در روز جهانی قدس شرکت نمیکنند چیست؟ بنابر نظر امام خمینی (ره) و آیت الله خامنه ای واجب است بر مسلمانان در روز جهانی قدس شرکت نمایند؟ آیا این فتوا (به عنوان مرجع تقلید) یا حکم (به عنوان ولی فقیه) است؟ اگر فتوا باشد پس فقط مربوط به مقلدین معظم له میباشد؟ ولی اگر حکم باشد همه مسلمانان (شیعه) باید شرکت کنند؟ اجرای آن در کشوری مانند اندونزی یا کشور های دیگر چیست که طبیعتا با جمهوری اسلامی ایران تفاوت دارند؟
سایت تحلیلی تابناک نوشت:
کوکاکولا یک نوشابه است اما طی دهها سال داستانهای زیادی در مورد فرمول مخفی این نوشیدنی محبوب وجود داشته است. همین فرمول چند خطی فناوری انحصاری این شرکت محسوب میشده و حالا یک برنامه رادیویی، ادعا کرده که دستور تهیه نوشابه کوکاکولا که ۱۲۵ سال در اعماق شرکت محبوس بوده است را یافته است.
به گزارش قانون، داستان این فرمول شگفت انگیز از آنجا شروع میشود که جان پمبرتون در زمان جنگهای داخلی آمریکا، این فرمول را کشف کرد و دستورش را در کتابی که دستور تهیه داروهای پزشکی هم در آن بود نوشت، کتابی که نسل به نسل، دست به دست میشد.
شما کافیست یک برچسب نوشابه کوکاکولا را از روی بدنه بطری جدا کرده و به پشت آن نگاه کنید ، فکر میکنید چه چیزی را خواهید دید ....... بله درست است آرم کوکاکولا از پشت به اینصورت خوانده میشود ( لا محمد - لا مکه ) یعنی نه محمد و نه مکه
فکر میکنید تصویر زیر مربوط به چه چیزی است ...... درست حدس زدید آرم شرکت نوشابه سازی کوکاکولا ، آرم به ثبت رسیده و رسمی این شرکت آمریکائی ، اما .....
عطر زدن در اسلام برای هیچ گروه و جنسیتی از جمله برای زنان و دختران جوان حرام نیست. اما چیزی که اسلام از آن نهی کرده است استعمال عطرهای خوش بو کننده مقابل نامحرم است. طبق نظر همه مراجع استعمال این گونه عطرها در مجامع عمومی که نامحرم نیز وجود دارد جایز نیست[1] ولی قطعاً استفاده از آن برای همسر و یا در مقابل محارم دیگر و یا در جمع بانوان جایز است، علت این امر هم واضح است چرا که اسلام حفظ حجاب و حیاء برای زنان و نگهداشتن حریم با مردان نامحرم را برای صیانت خانواده و اجتماع از مفسده های فراوانی که به همراه دارد واجب شمرده است.
عطر زدن دختران و زنان جوان در محیط های که نامحرم وجود دارد باعث جلب توجه مردان به آنان می شود که به نوبه خود مفاسد گوناگونی دارد.
[1] آیتالله مکارم، استفتاءات، ج 1، س 797 آیتالله تبریزى، استفتاءات، س 1616 آیتالله خامنهاى، استفتاء، س 667 و 621 آیتالله نورى، استفتاءات، ج 1، س 1033 دفتر آیتالله وحید، آیتالله صافى، آیتالله بهجت، امام، آیتالله فاضل و آیتالله سیستانى،با استفاده از نرم افزار پرسمان.منبع سایت اسلام
فرد کافر از آنجا که به وجود امری ماورای طبیعی بنام خدا اعتقادی ندارد از این رو نمی توان با دلایل نقلی با او به گفتگو نشست. لذا در گفتگو با او باید از دلایل عقلی و نیز دلایلی مدد برد که در پرتو آن حجاب غفلت و بی توجهی از چهره عقل او به زدوده گردد و به امر غیر مادی و ماورای طبیعی اعتراف نماید. در کنار دلایل عقلی استفاده از دلایل تجربی نیز بسیار کارساز خواهد بود چراکه ، ذهن او با عالم مادی عجین گشته است و چه بسا جدا سازی او از عالم مادی و معرفی عالم غیر مادی بدون بهره گیری از موارد بدیهی مادی کاری بسیار دشوار باشد. از این رو ، در کنار استفاده از دلایل عقلی طرح دلایل تجربی نیز ضروری می نماید.
آمار
کلمات کلیدی
بایگانی
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث تر
آخرین نظرات
نویسندگان
لینک دوستان